2015. augusztus 17., hétfő

Hosszú úton





Mindig különleges esemény, mikor ilyenkor augusztusban áthaladnak a zarándokok a falun. Esztergomból indulnak és Mátraverebélyig mennek gyalog, 20-ára érnek oda. A második állomás, ahol megalusznak, mi vagyunk. Esztergomból Márianosztráig az első nap, s onnan át a hegyeken ide hozzánk. Nem kis távolság, amit megtesznek, de tegnap este hatkor mikor beértek a faluba, még vidáman, jó erőben gyalogoltak, gyorsan haladtak a templom felé, ahol harangszóval, vacsorával várták őket a helyiek.
Ma reggel mise után újra neki a hosszú útnak, s szerencsére most az égiek is kegyesek voltak, mert elmúlt a bődületes hőség. Az öregotthon elé mindenki kiült, aki élt és mozgott,  s már a zarándokok  is tudták, hogy itt várni fogják őket, csomagocskával készültek, amibe énekek, imádságok, énekes könyvek voltak bújtatva.
Nagyon megható az egész, az embernek könny szökik a szemébe, ahogy látja azt a rengeteg hívőt, szerzetest, apácát mosolyogva, integetve vonulni. Néhány idősebb is akadt köztük, előttük különösen le a kalappal! Nekem gombóc lesz a torkomban a menet láttán.
Isten áldása és kegyelme legyen velük továbbra is!


















Web Statistics